2 Nisan 2015 Perşembe

spotify vs deezer

Özellikle mobil cihazlarınızda kotanızı çok fazla harcamadan, internet bağlantınız varken dinlediğiniz şarkıları cihazınıza kaydedip çevrimdışı dinleme seçeneği ile cezbeden iki servisi anlatmak istiyoruz.
Servis olarak aralarında anlatmaya değer farklar bulunmuyor ancak kataloglarında bulunan şarkılar ve ücretli üyeliklerinin fiyatları önemli. Elbette iki servisin birbirine göre artıları ve eksileri bulunmakta.
Spotify Premium’un Aylık Ücreti : 9,99 TL (30 gün ücretsiz deneme)
Deezer Premium’un Aylık Ücreti : 9,99 TL (15 gün ücretsiz deneme)
İki serviste de deneme süresi mevcut. Fiyatları aynı ve taahhüt verme gibi bir durum söz konusu değil.
Bu arada yanlış anlaşılmamak için ekleyelim, ücretsiz de kullanabileceğiniz bu servisler reklamlarla destekleniyor. Yani ücretsiz müzik dinlediğinizde reklamlar aralara sıkıştırılıyor ve sanatçıya yine destek oluyorsunuz. Servis bu şekilde yasallık kazanıyor. Premium satın alınca reklamlar ortadan kalkıyor.
Premium’un tek avantajı bu değil. Müzik kalitesinde artış sağlanıyor bir de.
Spotify Family Nedir ?
Spotify bir ek paket öneriyor. Aile boyu müzik dinlemeniz için %50 indirimle paketler sunuyor.
Deezer size özel öneriler sunan bir platform. Ayrıca masaüstünde web arayüzü ile çalışıyor ve beta aşamasında olan bir uygulaması mevcut. Spotify içinde aynı durum söz konusu.
Spotify’ın bir eksi özelliği masüstü uygulamasının P2P ile çalışması. Yani torrent istemcisi gibi. Sizin önbelleğinizde bulunan dosyaları başka bilgisayarlara da aktarıyor. Onlardan size geliyor. Mobil uygulamasında bu durum söz konusu değil. Premium ile bu sorunda ortadan kalkıyor. Aslında ayarlardan sınırlama getirebiliyorsunuz aktarıma.
İki servisinde milyonlarca şarkı tuttuğu arşivi mevcut. Deezer’da 35 milyon şarkı bulunurken bu konuda son durum için Spotify web sitesinde herhangi bir istatistik eklememiş.
Deezer tanınmamış ama sağlam şarkıcı ve grupları da listeliyor ve bu durumdan bir artı puan alıyor.
Size mutlaka şu servisi kullananın diyemeyiz tabii ki. Sizin ihtiyaçlarınıza hangi servis cevap veriyorsa onu kullanın. Ve mutlaka yasal platformlardan şarkı dinleyin… Siz nereden müzik dinliyorsunuz?