2 Ekim 2014 Perşembe

Marmaris

Marmaris denilince ilk akla gelenler arasındadır Marmaris gece hayatı...

Marmaris Ege ve Akdeniz  sahillerinde gece hayatı en hareketli tatil yörelerinden biridir. Burada gidebileceğiniz pek çok kafe ve bar yer alıyor. Özellikle marinaya doğru sahil boyunca uzanan bambu kafe barlar sakin ama eğlenceli geceler geçirmek isteyen için ideal. Denize karşı içilen içkilere sohbet de karışında; unutulmaz geceler yaşanıyor. Hareketli saatler geçirmeyi sevenlerdenseniz, yat limanından Venedik Dersi eşliğinde biraz daha ilerleyip içeri dönün. İşte Marmaris Barlar Sokağı tam karşınızda duruyor. Burada eski Marmaris evlerinin egzotik havası arasında gönlünüzce bir gece geçirebilirsiniz. 




Marmaris gece hayatını yakından tanıyanlar, İstiklal Caddesi'nden sonra en iyi eğlence merkezi olduğunu söylüyorlar. Gerçekten de, İstiklal'in her çeşit eğlence anlayışına hitap eden konsepti de burada mevcut.
Uzun Marmaris Barlar Sokağı'nın sağında ve solunda barlar, diskolar, kafeler, türkü evleri, rock kafeler sıralanıyor. Dilediğinize girebilir, sabahların ilk saatlerine kadar eğlenebilirsiniz. Ya da günümüzde çok popüler olan şekilde, bir mekândan diğerine geçerek, her müzikten ve eğlence anlayışından faydalanabilirsiniz.
Marmaris gece hayatı denilince akla ilk gelen mekanlar var tabi.. Örneğin Marmaris'e giden herkesin bildiği Areena. Türkiye'nin en büyük eğlence mekânları arasında yer alıyor. Eski zamanlarda Bodrum Halikarnas Bar bu üne sahipti ancak şimdi Areena'ya kaptırmış durumda.
Backstreet, Greenhouse, Beach club, Daisy, Highend ve Cheers ise bilinen diğer mekânlar...
 bodrum ile kıyaslandığında, Marmaris'te daha çok yabancı olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Bodrum merkezdeki sakin eğlence anlayışına nazaran daha yoğun ve çılgın bir gece hayatı da var diyebiliriz. Barlar Sokağı, bodrum
kadar uzun olmasa da, aralarındaki en büyük fark, gece mekânları arasında yer alan dükkânlar...
Marmaris'te, sadece barlar yer alırken, Bodrum Barlar Sokağı'nda, restoran, kafe, imitasyon ürün satan dükkânlar ve küçük marketler bir arada bulunuyor. Her ikisi de kesinlikle gidip görmeniz gereken yerler... Çılgınlar gibi eğlenmek istiyorsanız Marmaris, daha sakin bir eğlence anlayışına yatkınsanız Bodrum... Seçim size kalmış... İyi tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder